RSS

latest update

rindunye nk blogging.kali trakhir pun rsnye dipublish ms zaman blaja dl..well,setelah sekian lame akhirnye aku brjye mnamatkan kuliah.dan syukur alhamdulillah after praktikal je trus bekerja wpun x lah se gah mn pun.hihi.first job.tp at least aku berbngga jgk sbb bekerja lbh awal drp kwn2 lain yg  memulakan alam pekerjaan slps brkonvo.. after konvo , aku memulakan langkah baru utk second job di.menara celcom,jln semarak..hasrat hati utk blaja hidup berdikari with better pay..so far ok la even lifestyle dan cos yg agak tnggi..dan ak terasa berat utk mngeluarkan kos utk bayar tol,parking , myak kete,sewa umah dan makan..hehe.bkn kedekut cume mncarik alternatif lain utk mnjimatkannye..then aku berfikir utk beralih arah mncari job yg sesuai dgn kelulusan aku dan kedudukan yg stategic..dkt dgn umh parent ok.haha.itu lah motifnye..alhamdulillah, berkat doa dan sabar, aku dpt jgk job yg ak idam kan..di sebabkn aku ni belajar dlm bidang technology manufacturing so target aku ialah sebuah cmpany manufacturing yg bsar dan terkenal..nk tau kt mn ? samsung sdi energy malaysia..as a planning officer..so far, income pn lbh ckit dr job seblm ni.rmah pun dkt, mkn pun tnggung.dpt la ak brjimat utk beli latest gajet...mwahaha..x pun mn tau dpt tkr bmw 5 series.. tp yg pnting., wpun samsung ni kilang, tp mmg best..hihi.bkn nk promot tp environment nye cntik, bersih.kilang electronic la kate kan..dan yg plng best dpt jmpe ramai staff korea...huhu.mcm duk oversea pun ade..buat ms ni aku bhgia dgn kje aku.dan aku berdoa sgt supaya aku dpt bertahan lme di sini..korg tlg doa kn jugak ye..hiii..aku harap sgt supaye bos kesayangan aku tu spye percaye kn aku dan suke kt aku..x nk la pakai bomoh.aku x prcaye..hehe..aku cme berdoa sgt,sgt spye org kt cni akan mnyukai aku...amin.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 cupcakes:

Post a Comment