RSS

tekanan perasaan

ok,aq rs tertekan sgt harini sbb sume org keep blaming me..ops bkn hal peribadi la.hal kje.ni sume gara2 logistic last minit bgtau kapal yg bwk container pole plate yg urgent tu terpaksa delay dua hari drp perancangan..nk bt mcm mn klu jd mcmni.kita pun xtau masalah kapal or mngmnt dieorg mcmne..aku pun dh byk kali remind dieorg,antr emel sume suh tarik masuk container tu on time sbb prodction dh plan running mggu dpn.so,klu kpal pun smpai mggu dpn mcmne nk run prodction.prodction pun kne lah delay satu hari.aduh,itupun klu hq bg.dieorg dh la byk songeh..suh bt aproval md,director,sume la die mntk.bos aq pun nk slhkn aq ckp aq x monitor shipment.damn it..bdk logistic tu yg bt pasal,aq jgk yg kne..emm sabar je la dgn perangai msing2.lgpun bt ms ni aq x brmnat nk apply kje len lg sbb ak bhgia dgn environmnt kt cni.gj pun lbh ckit drp tmpt len.blom tntu aq blh dpt gj mcmni klu aq pg ke kl pun.cme tekanan drp bos aje aq kne than.ya allah,berkan lan kesabaran kpd hambamu ini.amin.dan aq mngaku byk lg yg prlu aq blaja lg..even aq kne marah or dimaki pun,aq tau mmg salah aku.manusia mn x pnah bt slap.
harini wpun aq tau prob kpal td x setel lg,tp aq still cbut blik awal.bt pe nk tggu sbb sstem die pun down.besok terpkse la ak dtg nk setel kn bnde ni..haa,br aq tringat.br ptg td aq tringt nk kol cstmer servs aeon  tye psl krdt kad aq yg dicaj lbh..hmpeh tol,aq isi myk 30hinggit je kt petronas tp aeon antr msj,ak dh gne amaun 200hinggit.terkejut aq..so,td aq br kol aeon tye outstanding balance aq skng ade brp..then tye skali psal 200hggit tu knp di caj mcmtu.aish,sib bek la die ckp 200hnggit tu die dh release kn blik.huhu.sbb die kate aq isi myk tu gne terminal luar,bkn byr kt cashier dlm.thats why kne deposit dl 200hinggit.thenafter dua or tiga ari die akn release kn blik.so,dlm pyate nti just tertulis amaun yg kite gune aje..lega ati aku sbb die dh releasekn blik.so pnajarannye,jgn la gne terminal luar tu lau isi myk.rjin2 kn la masuk dlm jmpe cashier tu.kn lg puas ati..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

latest update

rindunye nk blogging.kali trakhir pun rsnye dipublish ms zaman blaja dl..well,setelah sekian lame akhirnye aku brjye mnamatkan kuliah.dan syukur alhamdulillah after praktikal je trus bekerja wpun x lah se gah mn pun.hihi.first job.tp at least aku berbngga jgk sbb bekerja lbh awal drp kwn2 lain yg  memulakan alam pekerjaan slps brkonvo.. after konvo , aku memulakan langkah baru utk second job di.menara celcom,jln semarak..hasrat hati utk blaja hidup berdikari with better pay..so far ok la even lifestyle dan cos yg agak tnggi..dan ak terasa berat utk mngeluarkan kos utk bayar tol,parking , myak kete,sewa umah dan makan..hehe.bkn kedekut cume mncarik alternatif lain utk mnjimatkannye..then aku berfikir utk beralih arah mncari job yg sesuai dgn kelulusan aku dan kedudukan yg stategic..dkt dgn umh parent ok.haha.itu lah motifnye..alhamdulillah, berkat doa dan sabar, aku dpt jgk job yg ak idam kan..di sebabkn aku ni belajar dlm bidang technology manufacturing so target aku ialah sebuah cmpany manufacturing yg bsar dan terkenal..nk tau kt mn ? samsung sdi energy malaysia..as a planning officer..so far, income pn lbh ckit dr job seblm ni.rmah pun dkt, mkn pun tnggung.dpt la ak brjimat utk beli latest gajet...mwahaha..x pun mn tau dpt tkr bmw 5 series.. tp yg pnting., wpun samsung ni kilang, tp mmg best..hihi.bkn nk promot tp environment nye cntik, bersih.kilang electronic la kate kan..dan yg plng best dpt jmpe ramai staff korea...huhu.mcm duk oversea pun ade..buat ms ni aku bhgia dgn kje aku.dan aku berdoa sgt supaya aku dpt bertahan lme di sini..korg tlg doa kn jugak ye..hiii..aku harap sgt supaye bos kesayangan aku tu spye percaye kn aku dan suke kt aku..x nk la pakai bomoh.aku x prcaye..hehe..aku cme berdoa sgt,sgt spye org kt cni akan mnyukai aku...amin.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS